sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Opetuksia ja taivaan lintuja osa 11 (41-44)


11/41 Kaikki mikä on pahennukseksi, täytyy mennä. Viime vuosina Jumalan kutsu kaikille kansakunnille on ollut, "Tulkaa yhteen Kristuksen nimessä. Kokoontukaa yhteen rakkaudessa." Ja kuinka he tulivatkaan! Metodistit halasivat baptisteja! Helluntailaiset alkoivat rakastaa katolilaisia! Hipit, narkomaanit, huorat, entiset vangit kaikki tulivat tuon rakkauden viirin alle. Sato näytti loputtomalta; rakkaus ympäröi kaikkialta; kaikki nuo, jotka olivat kaivanneet lupausta, julistivat "Tämä on sitä!"

… Kaikkialla ne, jotka rakastavat Jeesusta, ovat tulleet lyhteiksi. Kristuksen ruumiissa riemuitaan. Milloinkaan ei sato ole ollut niin kypsä; milloinkaan eivät puintivälineet ole olleet niin käytössä. Mutta tuo sato ei ainoastaan "lepää" koskemattomana, odottamassa varastoimista. Ei! Akanoita on valettu kaikkialle noihin kasoihin. Kaikki näyttää viljalta, mutta sitä se ei ole. Roskien ei voida sallia jäädä satoon. Tuon sadon omistajan täytyy tulla ja erotella todelliset teeskentelevistä.

Mikä puhalletaan pois ja mitä jää jäljelle? Me tiedämme Jumalan paljastetusta Sanasta, että kaikki haureus, kaikki valehtelu, kaikki varastaminen, kaikki aviorikos, kaikki juoruilu, kaikki viha täytyy puhdistaa seurakunnasta pois. Mutta Hän sanoi myös puhdistavansa kaiken, mikä "on pahennukseksi".

"Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta" (Matt. 13:40,41).

Meidän Herramme aikoo todella laajalti seuloa sadosta pois jokaisen skandaalin, jokaisen vääryydentekijän ja kaiken, mikä loukkaa Jumalaa. Ja aivan ensimmäisenä lähtevät ne asiat, jotka ovat ihmisten keskuudessa korkealle arvostettuja, mutta kauhistus Jumalalle.

(David Wilkerson: Ote kirjoituksesta Tuleva puhdistus)

 

Katsokaa taivaan lintuja (käpytikka): eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?  - Matt.16:26

11/42 Mahtava, kohiseva koski on tulossa. Valmistautukaa toiseen, mahtavaan, kohisevaan tuuleen. Jesaja kuvasi kansakuntien ryntäävän eteenpäin, niin kuin "valtavat vedet kohisevat", suuntana Jumalan tuuli. Hän sanoi, että jumalattomat "karkoitetaan niin kuin akanat". Ne lentelevät kuin lehdet rajuilmassa.

"Kansakunnat kohisevat, niinkuin suuret vedet kohisevat, mutta hän nuhtelee niitä, ja ne pakenevat kauas; ne karkoitetaan niinkuin akanat tuulessa vuorilla, niinkuin lentävät lehdet rajuilmassa..." (Jesaja 17:13).

Oletko valmis ottamaan vastaan profetian suoraan Jumalan sydämeltä mitä tulee siihen, mitä Herramme aikoo tehdä? Jesaja profetoi, että "Aabrahamin siemen" tulee "...raastavaksi puimaäkeeksi, uudeksi, monihampaiseksi. Sinä puit ja rouhennat vuoret, muutat kukkulat akanoiksi" (Jesaja 41:15).

Jesaja ennusti, että Jumala ei unohda kansaansa. Hän avaa "uudet virrat korkeuksiin erämaasta tulee vesilähteitä kuiva maa tuottaa versoja... ja Hän avaa uuden pyhyyden valtatien." Ja kuinka Herra toteuttaa aikomuksensa ja tuo erottelun ja vanhurskauden?

"Sinä ne viskaat, ja tuuli ne vie ja myrsky ne hajottaa. Mutta sinä iloitset Herrassa, Israelin Pyhä on sinun kerskauksesi" (Jesaja 41:16).

(David Wilkerson: Ote kirjoituksesta Tuleva puhdistus)

 

Palokärki
11/43 Uskoa koetellaan. Ei pidä luulla, että uskon ihmisen tie on aina tasainen, että hän aina purjehtii myötätuulessa. Useinkin hän saa tehdä matkaa myrskyssä ja aallokossa pilvien peittäessä taivaan. Mutta kaiken sen tarkoituksena on vain johtaa ihmistä syvempään Jumalan tuntoon, opettaa ihmistä syvemmin käsittämään, millainen horjumaton turva Hän on jokaiselle, joka kiinnittää toivonsa Häneen.

Jos taivas olisi aina pilvetön ja meri aina tyven, ei uskovainen oppisikaan tuntemaan Jumalaansa, sillä tiedämmehän, kuinka pian eksymme pitämään rauhallisia ulkonaisia olosuhteita Jumalan rauhana.

Kun kaikki on hyvin, omaisuutemme on turvassa, yrityksemme onnistuvat, lapsemme käyttäytyvät hyvin, kotimme on miellyttävä, olemme terveet, sanalla sanoen: kaikki on mielemme mukaan, haluamme ylläpitää sitä rauhaa, mikä tähän kaikkeen liittyy ja pidämme sitä Kristuksesta vuotavana rauhana. Herra tietää tämän ja siksi Hän tavalla tai toisella särkee kaiken sen rauhan, joka ei perustu Häneen.

Vielä me kernaasti ajattelemme, että se tie on oikea, jossa ei ole koetuksia, ja taas koettelemusten tie on väärä. Mutta siinä erehdymme suuresti. Kuuliaisuuden tie on vaikein ja vastuksellisin lihalle ja verelle. Siksi Aabraham tapasi kanaanilaisia siinä maassa, johon Jumala oli hänet kutsunut. Ja sen lisäksi kerrotaan, että ”tuli nälänhätä maahan”.

Mutta siitä Aabraham ei voinut mitenkään päätellä olevansa väärällä tiellä. Jos hän olisi niin tehnyt, olisi hän arvostellut ihmisen näkemyksen mukaan, mutta niin ei usko milloinkaan tee. Olihan se epäilemättä kova koetus, jota luonnollisen ihmisen on vaikea käsittää; mutta uskon silmille oli kaikki selvää ja kirkasta.

(C.H.MacIntosh 1820-1896)

 

Pulmunen
11/44 Syntisen ei koskaan pitäisi lähteä etsimään mitään muuta ovea kuin Messiasta tullakseen Jumalan luo. Valitettavasti on paljon ihmisiä, jotka luulevat voivansa päästä Jumalan yhteyteen ilman Messiaan välitystä. He eivät tunne syntiä eivätkä sen kadottavaa voimaa, ja he luulevat omilla pyrkimyksillään ja kristillisillä harrastuksillaan tulevansa otollisiksi Jumalalle. Mutta he eivät voi onnistua; he eivät koskaan saa nähdä Jumalan kasvoja.

 
Ja tiedättekö, kuka oli näiden tällaisten ihmisten edeltäjä? Hän oli Kain. Hän oli ensimmäinen, joka valitsi toisen tien eikä tahtonut kulkea sovituksen tietä. Aabel toi sovintouhrin Herralle, mutta Kain toi kiitosuhrin, vaikkei ollut käynyt siitä ovesta, joka vie anteeksiantamukseen ja sovintoon Jumalan kanssa. Mutta tämä Kainin yritys ei onnistunut, vaan päinvastoin hänen täytyi paeta pois Jumalan kasvojen edestä Noodin, se on, kirouksen, maahan.

 
Tämä synkkä tie, jota yksityinen paha ihminen lähti vaeltamaan, on sen jälkeen tullut "laveaksi tieksi", jota apostoli Juudas kirjeessään nimittää Kainin tieksi (Juuda 1:11). Tuhannet ihmiset seuraavat Kainin jälkiä, tahtovat uhrata ja rukoilla pyhäkössä, mutta eivät ole käyneet Messiaan sovituksen oven kautta. Sillä tiellä he eivät koskaan tule onnistumaan, sillä vahvana pysyy meidän Herramme Jeshuan sana: "Minä olen ovi; jos joku Minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen" (Joh. 10:9).

(Ivan Beniaminovitsh Kargel 1896)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti