maanantai 20. huhtikuuta 2020

Opetuksia ja taivaan lintuja osa 13 (49-52)


13/49 Jatkoa osaan 12/46 Miksi tuota synnin miestä ei pysäytetty ovella? Uskon, että Sakarja vastaa tähän. Tuo profeetta sanoo: "Ja hän näytti minulle ylimmäisen papin Joosuan seisomassa Herran enkelin edessä ja saatanan seisomassa hänen oikealla puolellaan, häntä syyttämässä. Ja Herra sanoi saatanalle: "Herra nuhdelkoon sinua, saatana. Nuhdelkoon sinua Herra, joka on valinnut Jerusalemin" (Sak. 3:1-2).

Joosua edustaa tietenkin ylimmäistä pappeutta, Herran pelastamia. Tämän päivän uskoville hän edustaa myös Kristuksen ruumista, Jumalan kuninkaallista papistoa. Sakarjan näyssä saatana seisoi Joosuan vieressä häntä "syyttämässä". Sana merkitsee myös hyökkäämistä.

Täytyy tunnustaa, etten tiedä miksi saatanan sallitaan syyttää ja hyökätä Jumalan kansaa vastaan. Mutta sen minä tiedän, mitä Jumala sanoo vihollisestamme: "Meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos" (Ilm. 12:10). Eräänä päivänä Herra sitoo paholaisen ja heittää hänet iankaikkiseen vankeuteen.

Mutta tämä ei ole vielä tapahtunut. Saatana tietää, että hänen aikansa on lyhyt. Niinpä hänellä on suuri viha Kristuksen ruumista vastaan. Todellakin, hänen hyökkäyksissään näkyy sellainen rohkeus ja röyhkeys, jollaista ei ole ennen nähty. Miksi? Hän tietää, että suurin uhka hänelle on verellä puhdistetuista uskovista muodostuva ruumis, joka vaeltaa yhtenäisenä. Ja näinä viimeisinä päivinä Pyhä Henki on tehnyt ihmeellistä työtä nostattaessaan ja solmiessaan yhteen pyhiä kaikkialta ympäri maailmaa.

Nämä asialleen omistautuneet palvelijat seisovat yhdessä, yhtenä ruumiina. He rakastavat toisiaan, rukoilevat toistensa puolesta ja auttavat haavoitettuja ja pelkääviä keskuudessaan. He seisovat yhdessä myös sodassa. He taistelevat vihollista vastaan, sitovat hänen valtakuntaansa, syrjäyttävät enkeliruhtinaita ja saavat vallan voittaa helvetin voimia.

Näemme tämän viimeisten päivien sotajoukon Jeesuksen vertauksessa, ruumiillistuneena, hääjuhlassa. Nämä verellä puhdistetut taistelijat oat kokoontuneina Kristuksen pöydän ääreen, jossa he vahvistuvat nauttimalla Hänen leipäänsä. Ja heillä kaikilla on vain yksi päämäärä: olla valmiina kohtaamaan Sulhanen, kun Hän tulee.

Meidän ei pitäisi olla lainkaan yllättyneitä siitä, että saatana on tunkeutunut Jumalan huoneeseen. Se on hänen viimeinen tilaisuutensa yrittää hajottaa Kristuksen kasvava ja voimistuva ruumis. Niinpä hän on hyökännyt juhlaan, aikomuksenaan tuhota jokainen, jonka vain voi. Ja hän on vakuuttunut siitä, että paras tapa tehdä tämä on yrittää huijata Jumalan valittuja.

Kuinka paholainen tekee tätä? Hän tekee sitä, mitä hän on aina tehnyt, Golgatalta lähtien: hän valehtelee sinulle. Hän syyttää sinua. Hän istuttaa mieleesi epäilyksiä ja pelkoja. Voin kuvitella, kuinka tämä purppuraan puettu hahmo juoksentelee ympäriinsä, yrittäen huijata jokaista vierasta. Hän istuttaa heihin epäilyksiä ja pelkoja, syyttäen heitä salakavalasti ja yrittää tahria heidän valkeat vaatteensa.

(David Wilkerson: Ote kirjoituksesta Kristuksen ruumis 2002)


Katsokaa taivaan lintuja (metsähanhi): eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?  - Matt.16:2613/50 Jatkoa osaan 13/49 Olen varma, että avain saatanan strategiaan löytyy ensimmäisen Mooseksen kirjan kolmannesta luvusta. Paholainen oli juuri menestyksekkäästi kiusannut Eevaa. Jumala sanoi hänelle: "Minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän" (1Moos 3:15).

Se vaimon siemen, johon tässä viitataan, on Jeesus. Toisin sanoen, Messias tulisi syntymään ihmisestä. Ja Jumala ilmoitti ennalta Hänen voittoisasta ristintyöstään. Golgatalla Kristus tulisi asettamaan jalkansa saatanan päälle ja haavoittamaan häntä.

Mutta Herra ilmoitti myös, että saatana tulisi pistämään Kristusta kantapäähän. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Jeesuksen ruumiin jäseninä me olemme Hänen siementään. On ilmeistä, että osa tästä siemenestä muodostaa Kristuksen ruumiin kantapään. Mihin tässä viitataan?

Meille on annettu pari vihjettä. Ensiksi, kantapää on osa jalkaa. Mehän tiedämme, että jalan ensisijainen tehtävä on seisoa tai kävellä. Minä uskon, että Kristuksen ruumiin jalat on tehty niistä uskovista, jotka kantavat vastuuta. Nämä ruumiin jäsenet ovat myös vastuussa Pyhän Hengen johdatuksen mukaan vaeltamisesta. Ota huomioon, että nämä työt ovat toisia tukevia. Ne ovat enimmäkseen piilossa ja näkymättömiä, kun taas muut ruumiinjäsenet huomataan. Tällä tavalla, jalat ovat eräänlainen esimerkki muille Kristuksen ruumiin jäsenille.

Mutta jalat ovat myös yksi ruumiin herkimmistä osista. Ne ovat peitettynä suurimman osan aikaa, että ne olisivat suojassa. Näin heprean kielen sanalle "pistää" tulee merkitystä. Se tarkoittaa "kampata" tai "odottaa, että saa jonkun ansaan". Minä uskon, että saatanan kohteena ovat ne Kristuksen ruumiin jäsenet, jotka ovat herkkiä ja helposti haavoittuvia.

Sinäkin todennäköisesti tunnet sellaisia kristittyjä. He rakastavat Jeesusta kaikesta sydämestään, mutta he ajattelevat usein, etteivät he täytä niitä mittoja, joita heiltä odotetaan. He haluavat epätoivoisesti olla Jumalan mielen mukaisia, mutta he ovat varmoja siitä, etteivät pysty siihen milloinkaan. He eivät epäile Häntä, vaan itseään. Ja he lankeavat helposti syytösten alle, tuntien itsensä arvottomaksi, kelpaamattomaksi ja tarpeettomaksi.

Paholainen tietää heistä tämän, sillä hänen enkeliruhtinaansa ovat tarkkailleet heidän elämäänsä. Siis nyt, kun saatana astuu sisään tuohon Kuninkaan juhlahuoneeseen, hän on täysin valmistautunut hyökkäykseen. Hän tekee pienen kierroksen ja käy kuiskailemassa syytöksiä heidän korviinsa. Mikä on hänen päämääränsä? Saada nämä helläsydämiset pyhät luovuttamaan. Hän haluaa nähdä, kuinka he heittävät valkeat vaatteensa pois ja jättävät tuon pöydän täydellisessä epätoivossa.

Nyt onkin pakko kysyä sinulta: onko saatana jo käynyt sinun pöydässäsi? Oletko kuullut, kuinka ääni kuiskaa… Kuulet näitä syytöksiä yöllä ja päivällä.

Totuus on se, että saatana tietää, että hänen suurin vihollisensa on uskovien yhtenäinen ruumis. Hän on tietoinen siitä Jeesuksen lupauksesta, että missä kaksi tai kolme kokoontuu yhteen, siellä Hän on heidän keskellään. Siksi hän on päättänyt vetää meitä irti yksi kerrallaan.

(David Wilkerson: Ote kirjoituksesta Kristuksen ruumis 2002)sinitiainen

13/51 Kun käärme Eedenin Paratiisissa vietteli ihmisen syntiin, niin käymme nyt katsomaan saivatko Aadam ja Eeva mitään suuria etuja, joita käärme heille lupasi. Tämä tarkastelu osoittaa meille erään hyvin tärkeän seikan ihmisen lankeemuksessa. Herra Jumala oli järjestänyt niin, että ihminen sai lankeemuksessa jotain, mitä hänellä ei ollut ennestään: Ihminen sai omantunnon, hän tuli tietämään hyvän ja pahan.

On luonnollista, ettei ihmisellä ollut omaatuntoa ennen lankeemusta. Hänellä ei ollut mitään tietoa pahasta. Hän eli viattomuuden tilassa, ei tiennyt pahasta mitään. Vasta lankeemuksessa ja lankeemuksen kautta ihminen sai omantunnon. Ja näemme, että omatunto saattoi heti ihmisen pelkäämään. Saatana oli perin pohjin pettänyt vaimon. Käärme sanoi: ”Teidän silmänne aukenevat, ja te tulette niin kuin Jumala tietämään hyvän ja pahan.”

Mutta käärme oli kätkenyt tärkeän puolen totuudesta, nimittäin sen, että he kyllä tulevat tietämään hyvän, mutta heillä ei ole voimaa tehdä sitä; ja että he kyllä tulevat tietämään pahan, mutta heillä ei ole voimaa välttää sitä. Koettaessaan itsessään kohota siveelliseen täydellisyyteen ihminen kadotti todellisen ylevyyteensä.

Ihmisestä tuli langennut, heikko, saatanan orjuuttama, tunnon tuskien vaivaama olento. ”Heidän silmänsä aukenivat”, se on totta, mutta mitä näkemään? Heidän silmänsä aukenivat näkemään heidän oman tilansa; he näkivät nyt olevansa ”viheliäisiä, kurjia, köyhiä, sokeita ja alastomia”.

”He huomasivat olevansa alasti” – se oli hyvän ja pahan tiedon puun katkera hedelmä. He eivät saaneet mitään uutta, selvempää tietoa Jumalan hyvyydestä. Ei mitään uutta, kirkkaampaa jumalallisen valon sädettä, joka olisi ollut lähtöisin tuosta ikuisesta, puhtaasta valon lähteestä. Heidän tiedonjanonsa ensimmäinen hedelmä oli, että he huomasivat olevansa alasti.

(C.H.MacIntosh 1820-1896)


vihervarpunen

13/52 Ystävät! Messias on ovi, jonka kautta voimme päästä pyhään vaellukseen Jumalan edessä. Hän ei ainoastaan pyhitä sinua, vaan Hän itse, omassa persoonassaan, on sinun pyhityksesi! Hän on sinun voimasi; Hänen elämänsä on sinun elämäsi. Sinä voit sen tietää, ja ehkä olet sen suullasi tunnustanutkin. Mutta nyt tulee kysymys, kuinka paljon tästä tiedosta ja tunnustamisesta on ainoastaan oppia, ja kuinka paljon on totuutta ja tosi tekoa.

Apostolit puhuvat siitä, että Messias on meissä "Jumalan voimana" ja "voimallisesti vaikuttaa meissä". Ja apostoli Paavali tunnustaa voivansa "kaikki Hänen kauttaan" ja rukoilee kirjeessään filippiläisille, että "olisitte täynnä vanhurskauden hedelmää, jonka Jeshua Messias saa aikaan" (Fil. 1:11).

 
Katso, niin on asia oleva; oma tekeminen, jota itse aikaansaamme, ei tässä kelpaa mihinkään. - Kuinka on sinun laitasi, lukijani? Oi, kuinka usein olenkaan joutunut häpeämään itseäni, kun olen ajatellut, että minun täytyisi ahkerasti ja huolellisesti pyhittää itseäni voidakseni ottaa vastaan sen vanhurskauden, jonka Messias on minulle ansainnut.

Minä annoin Hänelle alun ja päätöksen, mutta tekemisen otin omaan käteeni, tietämättömyydestä hyljäten Hänen elämänsä, Hänen johdatuksensa ja Hänen voimansa. Ja kuinka paljon opetuksia siihen tarvittiinkaan Hänen puoleltaan, ennen kuin huomasin, että "ilman Häntä" en voi tehdä mitään. Mutta nyt minä tiedän, että "Hän vaikuttaa minussa sekä tahtomisen että tekemisen, että Hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi" (Fil. 2:13). Niin, Hän on myös ovi todelliseen pyhitykseen!

(Ivan Beniaminovitsh Kargel 1896)


Opetuksia ja taivaan lintuja osa 12 http://tutkitaankirjoituksia.blogspot.com/2020/04/opetuksia-ja-taivaan-lintuja-osa-12.html

 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti