perjantai 17. huhtikuuta 2020

Opetuksia ja taivaan lintuja osa 4 (13-16)

4/13 Amerikka ennen ja nyt. Se Amerikka, jossa minä kasvoin, on mennyt. Se on kuollut. Eikä ole toivoa sen paluusta.

Synnyin vuonna 1938, mikä tarkoittaa, että olen 77-vuotias ja varttuessani 40- ja 50-luvuilla:

Menimme kirkkoon kolme kertaa viikossa – sunnuntaina aamulla ja illalla ja keskiviikkona illalla – lisäksi meillä oli viikon kestävät herätyskokoukset neljännesvuosittain.

Kaikki liikkeet, paitsi keskeisimmät toiminnot – kuten sairaalat, apteekit ja bensiiniasemat – olivat kiinni sunnuntaisin. Mitään sekulaareja tapahtumia, urheilukilpailut mukaan lukien, ei ajoitettu sunnuntaille eikä keskiviikko-illoille.

Koulussa meillä oli päivittäin rukoukset ja Raamatun lukemiset ja juhlimme pääsiäistä ja joulua erityisillä näytelmillä ja musikaaleilla. Englannin tunneillamme käytimme lukemistoja, jotka sisälsivät Raamatun kertomuksia ja valmistuessamme meillä oli erityisiä valmistujaisjumalanpalveluksia, joissa pappi piti innoittavan saarnan valmistuvalle luokalle.

Jokainen tapahtuma oikeudenkäynneistä kaupunginvaltuuston ja vanhempain neuvoston kokouksiin avattiin rukouksella.

Elokuvat ja TV-ohjelmat olivat tiukasti säänneltyjä vahvoilla moraalisäännöillä.

Paikalliset, valtiolliset ja kansalliset johtajamme puhuivat avoimesti Jumalasta ja kristillisestä uskostaan ja usein johtivat rukouksia, kuten presidentti Franklin Roosevelt Normandian maihinnousun aikaan vuonna 1944.

Voisin jatkaa tätä luetteloa, mutta luulen, että jo tajuat, mistä on kysymys.

Amerikka ei ollut täydellinen kansakunta. Rasismi oli vielä yleistä ja materialismi oli pääsemässä vauhtiin, mutta olimme vielä kansa, joka kunnioitti ja tunnusti esi-isiemme ja valtiomme perustajien kristillisiä periaatteita ja olimme edelleen hyvin tietoisia, että siunauksemme tulivat Jumalalta.

Radikaalisti uusi Amerikka

Tämän päivän Amerikka on radikaalisti erilainen ja muutokset ovat tapahtuneet yllättävän nopeasti.
On uskomatonta, että vähän yli 50 vuodessa 1960-luvun jälkeen meistä on tullut kansakunta, joka on täysimittaisessa avoimessa kapinassa Jumalaa vastaan. Tänä päivänä:

·         Me kumarramme Kaikkivaltiasta Dollaria.

·         Ahneudesta on tullut kansallinen kannustimemme.

·         Seksi on meille pakkomielle.

·         Uhkapelaaminen on kansallinen viihteemme.

·         Olemme maailman suurin huumeiden kuluttaja.

·         Olemme kieltäneet Jumalan kouluistamme.

·         Julkisuudessa olemme julistaneet Jumalan tabuksi.

·         Opetamme lapsillemme evoluution fantasiaa.

·         Teurastamme vauvoja naisten ”valinnanvapauden” nimissä.

·         Olemme tehneet homoseksuaalisuudesta ihannoitavan.

·         Olemme laillistaneet samaa sukupuolta olevien avioliiton.

·         Olemme parhaillaan laillistamassa marihuanaa.

·         Ja meistä on tullut maaplaneetan moraalin saastuttaja väkivaltaisilla, moraalittomilla ja rienaavilla elokuvilla ja TV-ohjelmilla.

Tiivistäen: olemme kansakunta, joka on hylännyt kristillisen perintönsä ja korvannut tuon kallisarvoisen perinnön karkealla pakanallistetulla kulttuurilla. Olemme kapinallinen kansa, joka näyttää pitkää nenää Luojalleen ja Jumalalleen, joka antoi sataa meille vertaansa vailla olevia siunauksia yli 300 vuoden ajan.

(David J. Reagan. Tämä artikkeli on julkaistu lehden Lamplighter numerossa 5 syys-lokakuu 2015)
Katsokaa taivaan lintuja (sinitiainen): eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?  - Matt.16:26

4/14 Apostoli todistaa, että Jumala on yksi, ja yksi (ei useampia) on välimies Jumalan ja ihmisen välillä, nimittäin ihminen Jeshua Messias.

Israelin kansan ja meidän välinen ero on se, että he ainoastaan esikuvassa omistivat välimiehen ja yhtyivät palvelemaan Jumalaa; meillä taas on Messias, välimies, todellisuudessa.

Esikuva ja "varjo" on nyt poistunut, ja se onkin hyvä, sillä esikuva voi olla vain määrätyssä paikassa maan päällä eikä silloin voisi tulla kaikkien hyväksi.

Nyt voimme astua pyhäkköön kaikkialla maan päällä, koska meidän välimiehemme on läsnä kaikkialla.

Niin, todellakin, nyt on se aika, jolloin totiset rukoilijat voivat, missä paikassa tahansa, Messiaassa Jeshuassa lähestyä Jumalaa "hengessä ja totuudessa”. Olemmeko me kaikki niitä?

(Ivan Beniaminovitsh  Kargel 1896) Harakka
4/15 Selvää on, ettei Haagar ollut lainkaan se väline, jonka kautta Jumala aikoi toteuttaa Aabrahamille antamansa lupauksen. (Lue 1.Moos.16. luku) Jumala oli kyllä luvannut  Aabrahamille pojan, mutta Hän ei sanonut, että se on oleva Haagarin poika. Ja todellisuudessa näemme sanasta, että Aabraham ja Saara saivat vain lisää suruja turvautuessaan Haagarin apuun. Sillä ”kun hän huomasi olevansa raskaana, tuli hänen emäntänsä halvaksi hänen silmissään”, ja tämä oli vain alkua niihin moniin murheisiin, jotka johtuivat tuosta heidän hätäilystään. Egyptiläinen palvelijatar halveksi Saaraa, ja Saara huomasi olevansa voimaton ja ylenkatsottu.

Vain uskossa vaeltaessaan ja Jumalaan turvatessaan säilyttää ihminen todellisen arvovaltansa. Mutta sinä hetkenä, kun Jumalan lapsi rupeaa luottamaan näkyväisiin ja tähän maailmaan, hän myös menettää kaiken arvonsa ja valta-asemansa. Hän saa myös maistaa tämän lankeemuksensa katkeria seurauksia. Ihmiset eivät niin tarkkaan huomioi, että pieninkin poikkeama uskon tieltä tuo mukanaan tappioita.

Kaikki, jotka vaeltavat uskon tiellä, saavat osakseen koetuksia ja vaivoja. Mutta varmaa on, että se siunaus ja ilo, minkä he sillä tiellä omistavat, korvaa monin verroin kaiken vaivan ja kärsimyksen. Joka taas luopuu uskon tieltä, saa osakseen vieläkin suurempia tuskia, voimatta silti odottaa minkään näköistä siunausta sen korvaukseksi.

(C.H.MacIntosh 1820-1896)Metso
4/16 Mikä oikeasti turmelee kristityn? Mikä on se syy, joka laittaa kristityn luopumaan ja tulemaan mieleltään maailmalliseksi? Miksi niin monet kristityt tänä päivänä ovat hengellisesti kuivia ja tyhjiä? Miksi niin monet valittavat, että on koko ajan vaikeampaa pysyä puhtaana tässä ajassa? Johtuuko se siitä, että tässä ajassa on henki, joka on paljon ovelampi ja petollisempi kuin missään aikaisemmassa sukupolvessa? Taistelemmeko isompia ja ilkeämpiä riivaajia vastaan kuin esi-isämme? Onko turmeluksen taso tänä päivänä korkeampi, kuin mitä se oli sata tai tuhat vuotta sitten? Onko saatanalla joku erikoinen valta tähän vuosisataan? Minä sanon, että ei!

Saatana voi olla vihaisempi kuin koskaan aikaisemmin, pahat ihmiset voivat kehittyä pahemmiksi ja pahemmiksi, synti voi vallita joka puolella mutta ei ole saatanan valta eikä vapaana maassa oleva paha henki, joka turmelee kristittyjä. Toisetkin sukupolvet ovat kokeneet väkivallan ja turmeluksen purkauksia. Nooan sukupolvi oli niin paha, että Jumalan oli pyyhittävä se pois maan päältä. Paha ja perverssi sukupolvi suunnitteli Baabelin tornin. Kaikki profeetat ajattelivat sukupolvensa olevan historian pahin. Kuuntele, kuinka profeetta Hoosea huutaa sukupolveaan vastaan. Se kuulostaa siltä, kuin hän puhuisi meidän nykyisestä yhteiskunnastamme:

On haureutta ja aviorikoksia... kansa luulee, että Jumala hyväksyy heidän syntinsä... ei ole ketään, joka kutsuu Jumalaa... He ovat hajaantuneet kansan keskuuteen... kuin tyhmät kyyhkyset, he sekoittuvat pakanoihin... Jumalan kansa heittää pois ne asiat, mitkä ovat hyviä, ja tekevät hopeisia ja kultaisia patsaita. He muuttavat minun alttarini synnin alttareiksi... Profeetat puhuvat tyhmyyksiä, ja hengellinen ihminen on hullu, koska hänen sydämessään on paljon pahuutta... (Hoosean luvuista 7-9).

Hoosea sanoi sukupolvelleen, Te olette unohtaneet Luojanne. Väitätte tuntevanne Jumalan, mutta ette neuvottele Hänen kanssaan enää. Teillä on kiire rakentaa ja tavoitella tämän elämän asioita, mutta siinä samassa teistä on tullut tyhjiä, hedelmättömiä viinipuita puoliksi leivottuja kakkuja.

 (David Wilkerson: Ote kirjoituksesta Puhtaana pysyminen pahassa ajassa)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti