torstai 23. marraskuuta 2017

Varjelu ja hallinta (1.Joh.3:23-24)* Ja tämä on se hänen käskynsä, että me uskoisimme hänen Poikansa Jeshuan, Messiaan nimen kautta, ja rakastaisimme toinen toistamme niin kuin hän on meitä käskenyt. Ja sellainen, joka varjelee hänen käskyään, hänen kauttaan varjeltuu, ja hän hallitsee hänessä. Ja tämän kautta me ymmärrämme sitä, mikä meissä hallitsee; siitä hänen hengestään, jota hän meille antaa. -1.Joh.3:23-24 aramea

* Ja tämä on hänen käskynsä, että meidän tulee uskoa hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen ja rakastaa toinen toistamme, niinkuin hän on meille käskyn antanut. Ja joka pitää hänen käskynsä, se pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä. Ja siitä me tiedämme hänen meissä pysyvän, siitä Hengestä, jonka hän on meille antanut. -1.Joh.3:23-24 KR38

* Tämä on hänen käskynsä: meidän tulee uskoa hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen ja rakastaa toinen toistamme, niin kuin hän on meitä käskenyt. Joka pitää hänen käskynsä, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. Ja sen, että hän pysyy meissä, me tiedämme Hengestä, jonka hän on meille antanut. -1.Joh.3:23-24  käännös -92)


Kun ohjeet uskosta Jeshuaan (Jeesukseen) ja rakkaudesta lähimmäisiin ovat toteutuneet ihmisessä, niin niiden noudattamisesta seuraavat Jumalan antamat siunaukset. Kreikan käännösten kautta saatava tieto on kovin laimeaa verrattuna aramean kautta saataviin lupauksiin, niihin lupauksiin, joita Jumala on antanut hänen omilleen. Kreikka kertoo, että Jumala pysyy ihmisessä ja ihminen pysyy Jumalassa. Ihan hyvä niin.

Mutta alkuperäisen kielen mukaan Jumala varjelee uskollisen ihmisen. Lisäksi Jumala hallitsee tällaisen ihmisen elämää. Voiko suurempia lupauksia enää toivoa? Ei tule kuitenkaan unohtaa näitä Jumalan antamia rakkauden käskyjä vaan varjella niitä. Nämä jakeet kannattaa opetella ja pitää muistissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti