keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Uudenvuoden sanoja uudelle vuosikymmenelle


Meillä Suomessa kuten muissakin läntisissä maissa eletään jälkikristillistä aikaa. Tapahtuneelle muutokselle ei ole näkyvissä loppua. Niinpä alkanut uusi vuosikymmen tulee olemaan tärkeiden valintojen ja suurten ratkaisujen vuosikymmen niin yksilö- kuin yhteiskuntatasolla.

Onko meillä sitten näin luopumuksen aikakautena vielä toivoa? Vastaukset ovat EI ja KYLLÄ. Maallistuneena yhteiskuntana EI, mutta yksilötasolla KYLLÄ.
Muutama vuosikymmen sitten kirjoitettiin viisaita sanoja, jotka elävät yhä. Ne ovat luettavissa tämän kirjoituksen päätteenä. Sanoissa on yhä sama suuri ihmisen elämään vaikuttava muutoksen voima kuin ennenkin ja tarkoitettu kaikille niille, joilla on halua siirtyä pois valtayhteisöstä ja etsiä sitä KYLLÄ - elämää.

 

Tärkein kysymys, johon Jumalan kansan on vastattava näinä lopun aikoina, on tämä: ”Uskotko, että Jumala kykenee auttamaan sinua selviytymään? Uskotko, että Hän voi vastata rukouksiisi ja antaa sinulle sen, mitä tarvitset?”

Saman kysymyksen Herra esitti kahdelle sokealle miehelle, jotka kerjäsivät Häneltä armoa ja terveyttä: ”Ja Jeesus sanoi heille: ’Uskotteko, että minä voin sen tehdä?’ He sanoivat hänelle: ’Uskomme, Herra’” (Matteus 9:28). Jeesus kosketti sitten heidän silmiään, ja välittömästi ne avautuivat (Matteus 9:29-30).

Herra kysyy meiltä kaikilta: ”Uskotko, että minä voin johdattaa sinua ja toteuttaa täydellisen tahtoni elämässäsi? Vai ajatteletko sydämessäsi, että olen hylännyt sinut ja jättänyt sinut pulaan?” Hän sanoo meille niin kuin Martalle ja Marialle: ”Enkö minä sanonut sinulle, että jos uskoisit, niin näkisit Jumalan kirkkauden?” (Johannes 11:40).

Jumala ei ole ensisijaisesti kiinnostunut siitä, teemmekö Hänelle jotakin suurta työtä. Kaikkein eniten Hän haluaa meidän vain luottavan Häneen. Jumala ei tahdo omaisuuttasi, Hän tahtoo luottamuksesi! Hän tahtoo, että luotat aina vakaasti Häneen.

Eräs Saksassa asuva amerikkalainen sotilas kirjoitti minulle tarjoten kolikkokokoelmaansa, jota hän nimitti epäjumalakseen. Vastasin hänen kirjeeseensä: ”Jumala haluaa paljon enemmän kuin kolikkokokoelmasi. Hän tahtoo, että luotat Häneen!”

Haluamme tarjota Jumalalle tekoja: luopua omaisuudestamme, tehdä uhrauksia, nähdä vaivaa, kärsiä. Kaiken aikaa Jumala odottaa kuitenkin kuuliaisuuttamme ja luottamustamme. Hän mielistyy ainoastaan uskoomme.

”Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät” (Hebrealaisille 11:6).

DAVID WILKERSON
 

1 kommentti:

  1. Viimeinen kappale Hebr.11:6 aramean kautta saadun käännöksen kautta: ”Ilman sitä uskoa ei kukaan voi olla otollinen Jumalalle, sillä sen, joka lähestyy Jumalaa, on pakko uskoa, että hän on, ja hän on palkitsija niille, jotka häntä etsivät.”

    VastaaPoista